Publisert 4. februar 2000

Produksjon på Yme-feltet kan trolig tidligst starte til høsten. Været forhindrer installering av den nye riggen.

Da det ferdige dekket til Yme-feltet ankom Stavanger i fjor høst, hadde det allerede gått gjennom både forsinkelser og kostnadssprekk. (Foto: TALISMAN)

23. desember skulle riggen ha blitt fraktet ut til feltet, men operasjonen ble avblåst på grunn av været. Operatørselskapet Talisman Energy og partnerne må nå trolig vente et halvt år før riggen er på plass.

Forsinket fra verftet
– Det er klart at partnerne i prosjektet er interessert i å få riggen i produksjon og få inntekter på plass. Likevel må jeg tilføye at Talisman nådde sine produksjonsmål i 2010, og vi har planer om å nå dem i 2011 også, sier informasjonssjef i Talisman Energy, Andreas Middelthon, til Tu.no .

I september i fjor ankom Yme-dekket Bergen Group Rosenberg-verftet i Stavanger etter forsinkelser under byggingen ved verftet i Abu Dhabi.

Les også: Yme kom sent, men godt

Gigantisk kostnadssprekk
Petroleumstilsynet ga flere pålegg under byggeperioden av dekket. Nødvendige utbedringer førte til ytterligere kost- og tidsbruk ved verftet i De forente arabiske emirater.

Da dekket endelig ble fraktet til Rosenberg-verftet, innrømmet Talisman at prosjektet hadde medført en kostnadsoverskridelse på rundt tre milliarder kroner.

I påvente av et værvindu risikerer operatøren og partnerne Lotos Exploration and Production og Wintershall nå enda en utsettelse.

Før riggen kan være klar til å starte produksjon på feltet må den også gå gjennom testing og verifikasjon, noe som kan ta tre måneder.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger