Publisert 4. februar 2000

Utbyggingen av det gjenåpnede Yme-feltet skulle koste 4,4 milliarder kroner. Men utsettelser ved verftet i Abu Dhabi har gjort sitt for å øke prisen.

Yme-feltet skulle etter planen gjenåpnes i januar 2009, over ett år etterpå er plattformen ennå ikke ferdig ved verftet i Abu Dhabi, skriver Stavanger Aftenblad. Det er problemer med norske forhold som gir verftet utfordringer.

– Vi venter fortsatt på plattformdekket. SBM (Single Buoy Mooring) og verftet har undervurdert kompleksiteten i de norske forskiftene. De har ikke erfaring med å lever til Norge, forteller administrerende direktør, John Vemmestad i Talisman Norge, til Aftenbladet.

I løpet av byggeperioden har det kommet flere varsler om pålegg fra Petroleumstilsynet (Ptil). Senest i slutten av januar fant Ptil avvik på preseveringsområdet. Flere av regelbruddene var også avdekket tidligere i dette tilfellet, men ikke utbedret.

Les også: Ptil ser alvorlig på Yme-avvik

Feltet blir det første feltet som gjenåpnes på den norske sokkelen. Men byggingen er langt unna skjema noe som gir utslag på prisen for herligheten.

– Våre anslag var opprinnelig noe optimistiske, men vi har god kontroll på kostnadene. Yme blir dyrere på grunn av forsinkelsene, men også fordi havbunnsarbeidet ble utført sommeren 2008, da møtte vi en topp i markedet, sier Vemmestad til Aftenbladet.

Vemmestad innrømmer ovenfor avisen at prosessen med byggingen muligens hadde vært lettere ved bruk av et norsk verft, men påpeker også at ingen norske verft bød på Yme-utbyggingen da den ble utlyst. Endelig pris er ennå ukjent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger