Publisert 4. februar 2000

Etter massive forsinkelser ser det endelig ut til at Yme-plattformen får bli installert i Nordsjøen. På mandag skal plattformen være installert på feltet.

– Boligplattformen «Rowan Stavanger» ble tauet ut forrige helg. Den er nesten på plass, sier Espen Enge, prosjektleder hos operatørselskapet Talisman, till Aftenbladet.no.

Nå ligger selve Yme-plattformen i åmøyfjorden utenfor Stavanger, og er klar til å installeres. Den vil gå fra åmøyfjorden i dag, fredag, og slepet er beregnet å ta 24 timer. Deretter tar oppjekkingen 24 timer og sementeringen 24 timer, før plattformen blir koblet til brønnhodet.

Opprinnelig skulle feltet vært satt i produksjon for over ett år siden. Deretter har det først blitt forsinkelser på byggeverftet, deretter med transporten nordover til Norge. Videre har det blitt forsinkelser fordi kontrakten med den opprinnelige boligplattformen «Flotell Superior» løp ut, og selskapet måtte få tak i ny boligplattform, nemlig «Rowan Stavanger». Opprinnelig skulle prosjektet koste 4,4 milliarder kroner, men i fjor opplyste selskapet at det allerede hadde nådd et kostnadsnivå på 11,5 milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger