Publisert 4. februar 2000

– Kontrakten åpner for videre forretningsutvikling, mener Bergen Group Rosenberg.

HAR TRO: Kristin Færøvik, divisjonsdirektør for
Bergen Group Offshore og administrerende
direktør ved Bergen Group Rosenberg.
(FOTO: MARATHON)

Talisman Energy Norge har valgt Bergen Group Rosenberg til fremtidig plassering og vedlikehold av brønnintervensjonsriggen som skal til deres Yme-felt.

Kontrakten har i utgangspunktet en varighet til oktober 2013, med opsjon på forlengelser i perioder på to år gjennom hele plattformens levetid på Yme-feltet.

Gir muligheter

– Selv om avtalen isolert sett har en begrenset økonomisk verdi, vil den åpne muligheten for videre forretningsutvikling, skriver Bergen Group i børsmeldingen.

-Denne kontrakten både bekrefter og forsterker vårt gode samarbeid med Talisman. Kontrakten representerer også nye muligheter for Bergen Group Rosenberg ved at vi også kan tilby andre kunder fasiliteter til å teste tilvarende utstyr, påpeker Kristin Færøvik som er divisjonsdirektør for Bergen Group Offshore og administrerende direktør ved Bergen Group Rosenberg.

Gjenåpning
Yme-feltet ligger i den sørøstlige delen av Nordsjøen, og er det første oljefeltet på norsk sokkel som blir bygget ut på ny etter å ha vært stengt ned. Det var Statoil som stod for utbyggingen i 1995, og feltet ble stengt ned i 2001 på grunn av lav lønnsomhet.

Talisman overtok siden som operatør, og i 2006 ble det sammen med de andre rettighetshaverne vedtatt at feltet skulle gjenåpnes for å utvinne gjenværende ressurser. Talisman vedtok å bruke en oppjekkbar produksjonsenhet, mens betastrukturen blir bygd ut med brønner på havbunnen.

Store forsinkelser
Talismans gjenåpning av Yme-feltet har imidlertid vært preget av store forsinkelser. Opprinnelig skulle feltet vært satt i produksjon igjen for godt over ett år siden, men det ble først forsinkelser på byggeverftet, deretter med transporten nordover til Norge.

Videre har det blitt forsinkelser fordi kontrakten med den opprinnelige boligplattformen «Floatel Superior» løp ut, og selskapet måtte få tak i ny boligplattform.

I slutten av juni i år ble omsider den oppjekkbare produksjonsriggen installert, og «Rowan Stavanger» ble tauet ut som boligrigg.

En liten uke etterpå ble det klart at Talisman hadde signert en avtale med Prosafe om bruk av boligriggen «MSV Regalia». Kontrakten skal starte opp i november, og har en verdi på 186 millioner kroner.

Produksjonsstart ble i slutten av juli utsatt nok en gang, denne gang til 2. kvartal 2012.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger