Yme og Skarv trekker ned

Publisert 13. november 2012

Oljeproduksjonen økte fra september til oktober. Men det er fortsatt under OD sine prognoser, og noe av årsaken ligger i at verken Yme eller Skarv er i gang med produksjonen.

Foreløpige produksjonstall i oktober 2012 viser en gjennomsnittlig dagsproduksjon på 1.805.000 fat olje, NGL og kondensat. Det er en oppgang på 287.000 fat per dag sammenlignet med september, skriver Oljedirektoratet (OD).

– Det totale gass-salget var 10,0 milliarder standard kubikkmeter (GSm3), dette er 3,0 GSm3 mer enn måneden før, heter det videre i meldingen fra OD.

– Oljeproduksjonen på norsk sokkel har økt sidan september og er på samme nivå som i sommer. Men den er 12 prosent under OD sin prognose for oktober. Årsakene er blant annet planlagt vedlikehaldsarbeid og tekniske problemer på flere felt, skriver OD og peker på blant annet Valhall og Hod, Ula, Tambar og Oselvar.

– I tillegg skulle Yme og Skarv etter prognosen ha bidratt til produksjon i oktober, men disse feltene vil ikke bidra til å nå OD sin prognose for 2012, selv om Skarv etter planen skal komme i produksjon i desember, heter det videre.

Ifølge OD sine beregninger ligger oljeproduksjonen omkring tre prosent under prognosen så langt i 2012.

– Prognosen for resten av året er relativt høy, så det kan bli krevende å treffe prognosen for oljeproduksjon i 2012, sier Jan Bygdevoll, direktør for prognoser i OD.

Væskeproduksjonen i oktober fordeler seg slik: 1 472 000 fat olje, 255 000 fat NGL og 77 000 fat kondensat i gjennomsnitt per dag.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger