Publisert 4. februar 2000

Yme-plattformen forlot i går Abu Dhabi, og ankommer Stavanger for klargjøring om rundt fire uker.

På VEI: Yme-dekket er endelig på vei til Norge. (Ill.: TALISMAN)

Den oppjekkbare plattformen som skal betjene Yme-feltet for Talisman er bygget ved Adyard Liva-verftet i Abu Dhabi. Oppstart på feltet har blitt utsatt flere ganger fordi plattformen har blitt forsinket fra verftet, og sist har problemer med lekteren som skulle frakte plattformen til Norge ført til utsettelser.

Nå er et tungløftfartøy gitt jobben med å frakte plattformen til Norge, og det vil ifølge Talisman ta omtrent fire uker.

– Den går fra Abu Dhabi i dag, og derfra er det ren seilingstid. Det er mange variabler som vær og fart her, men den er trolig i Norge om fire uker, sier Andreas Middelthon, informasjonssjef i Talisman Norge, til Oilinfo.no.

I Stavanger skal plattformen til Bergen Group Rosenberg for blant annet å få montert de tre beina som skal bære den oppjekkbare produksjonsplattformen.

– Beina skal løftes på plass med en landbasert kran som de holder på å montere på Rosenberg nå. Det blir et veldig høyt løft, så høyt at du sikkert kan se det fra torget i Stavanger, sier Middelthon.

Plattformen skal etter planen bli liggende på Rosenberg i omtrent en måned før uttauing til Yme-feltet i blokk 9/2 og 9/5. Feltet ble funnet i 1987, og kom første gang i produksjon i 1995 av Statoil. Feltet ble så stengt ned i 2001, og nå vil Talisman få ut resten av feltet. Ifølge Oljedirektoratet er planlagt produksjonsstart denne høsten.

Talisman er operatør på Yme med en andel på 60 prosent, mens Lotos Exploration and Production har en andel på 20 prosent, NAEDC har 10 prosent og Wintershall Norge har en andel på 10 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger