Publisert 4. februar 2000

Talismans re-boot av Yme-feltet har på ny havnet i trøbbel. Denne gangen er det 3000 sveisesømmer som må gjennomgås på nytt.

Partnerne i Yme-lisensen ble 29. april informert av operatøren Talisman om at hele 3000 sveisesømmer må gjennomgås på nytt, skriver tu.no. De fikk samtidig beskjed om at prosjektet nok en gang ble utsatt – denne gang til slutten av fjerde kvartal 2011.

– Forsinkelsene er helt klart en skuffelse som vi ikke hadde regnet med. Vi kan ikke gjøre annet enn å oppfordre operatøren til å korrigere det som trengs, og fortsette så fort som mulig, sier Martin Bachmann, direktør for leting og produksjon i Wintershall til nettstedet.

Også polske Lotos Exploration and Production Norge skal ha uttrykt frustrasjon over Yme-prosjektet, og undersøker de juridiske og forretningsmessige mulighetene for å ivareta selskapets interesser.

– Dette dreier seg om hvem som skal betale for forsinkelsene. Vi mener plattformen ikke oppfyller kravspesifikasjonene, sier Thoreby til tu.no.

Talisman får sin del av kritikken, men mesteparten av frustrasjonen lisensen retter seg mot Singel Buoy Morings Offshore (SBM) som har bygget og eier plattformen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger