Publisert 4. februar 2000

Etter flere år med forsinkelser ser det nå ut til at Yme-plattformen skal taues ut til feltet i begynnelsen av juni.

VENTER FORTSATT: Yme-plattformen.
(Foto: MAIKEN REE)

Forsinkelsene har vært mange for Yme-plattformen. Både på byggeverftet og i transportetappen til Norge har det vært forsinkelser, og når etter et opphold på Rosenberg verft utenfor Stavanger endelig var klar for installasjon, da var ikke været på operatør Talismans side.

Les også: Trolig ikke Yme-installering før juni (Petro.no)

For å kunne installere plattformen trengs også et flotell, og i utgangspunktet var det «Floatel Superior» som skulle tjenestegjøre som dette for Yme. Men, på grunn av værproblemene gikk kontrakten mellom Talisman og boligplattformoperatør Floatel International ut, og selskapet måtte hyre inn ny boligrigg. Men, riggen selskapet nå har hyret inn, «Rowan Stavanger», hadde ikek nødvendig godkjennelse av Petroleumstilsynet (SUT), og dermed blir installasjonen ytterligere forsinket på grunn av venting på godkjennelsen. Nå melder dog Talisman at plattformen skal være på plass i månedsskiftet mai/juni, og at produksjonen muligens kan starte i fjerde kvartal.

– Når Yme er framme på feltet vil vi bruke tid på sammenstilling og klargjøring. Vi regner med 3-4 måneders arbeid offshore før plattformen kan settes i produksjon, sier Andreas Middelthon, pressetalsmann for Talisman Norge, til Aftenbladet.no.

Middelthon medgir at dette har negative økonomiske konsekvenser.

– For Talisman Norge betyr dette at produksjonen blir noen måneder forsinket, så vi snakker om utsatte inntekter. Samtidig har vi en driftsorganisasjon for Yme som skal ha sin lønn, og det betyr jo at lønnsomheten i Yme-organisasjonen blir heller dårlig i denne perioden, sier Middelthon.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger