Publisert 4. februar 2000

Subsea Valley-konferansen ypper til kamp med ONS, og hevder konferansemarkedet er i ferd med å flytte seg østover. – Hva nå, ONS? sier Subsea Valley-ildsjel Erik Jølberg.

YPPER TIL KAMP: Tess-gründer Erik Jølberg.
(Foto: TESS)

Jølberg er blant gründerne i Tess, og har de siste årene vært en av ildsjelene bak Subsea Valley-konferansen. årets konferanse går av stabelen 10. og 11. mai i Drammen, og blant initiativtakerne til messen er Aker Solutions, FMC Technologies, BI og Tess. Jølberg hevder at konferansemarkedet nå flytter seg østover.

– Markedet, de største beslutningstakerne og styrende myndigheter befinner seg i Oslo-området. Miljøet forsterkes ytterligere når Statoil i løpet av 2012 flytter 3.500-4.000 arbeidsplasser til sitt 60.000kvm store nye bygg på Fornebu. I nærheten er allerede Aker Solutions på plass og det hele er i ferd med å utvikle seg fra IT-Fornebu til Offshore og Subsea Fornebu, sier Erik Jølberg i en pressemelding.

Han hevder også at Offshore Media Groups (OMG) konferanse Offshore Technology Days vurderer å flytte til Oslo, og peker på at Nor-Shipping-messen på Lillestrøm, som avholdes i slutten av mai, i år også skal fokusere på offshoreindustrien. OMG har senere gått ut og avkreftet at deres messe flytter østover. Nå utfordrer Jølberg også Norges største oljemesse, ONS som går av stabelen i Stavanger annen hvert år, til å flytte østover.

– Hva nå, ONS? sier Jølberg, og forventer at den påtroppende ONS-sjefen Leif Johan Sevland, nåværende Stavanger-ordfører, vil ta opp kampen og styrke profilen Stavanger har som Norges oljehovedstad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger