Publisert 4. februar 2000

Det Stavangerbaserte brønnteknologiselskapet Ziebel tar for seg over dammen. Nå kjøper de amerikanske Inventech Energy, som en del av målet om å bli en totalleverandør.,

OPTMISTISK: David Ottesen og Ziebel
kjøper amerikanske Inventech Energy
for å bedre posisjonere seg som en
totalleverandør av brønnoperasjoner
(foto: OILINFO)

Ziebel er spesialister på nedihullsinstrumentering og relaterte konsulenttjenester, og har etter hvert spredt sine operasjoner til å omfatte en rekke land og 200 ansatte. Nå kjøper de Inventech Energy, basert i Tulsa, Oklahoma, og føyer ytterligere fem personer inn i staben.

Inventech Energy ble grunnlagt av nordmannen Kristian Brekke i 1999, og har nylig utviklet innovative programvareløsninger for innstrømningsanalyse (inflow control devices, ICD), og har en rekke patenter på hånd. Det er blant annet disse patentene Ziebel fattet interesse for.

– Vi vil bygge oss opp til å bli en totalleverandør for ferdigstilling av brønner, og Inventech har den største kompetansen innen sitt felt i verden for en uavhengig leverandør. Flere av de store, som Halliburton og Baker, eksempelvis, jobber med tilsvarende løsninger, men vi mener Inventechs løsninger er bedre, forteller Ziebels administrerende direktør, David Ottesen, til Oilinfo.

– Vi har vært i dialog med dem lenge, og satser på å få realisert flere patenter allerede i høst. I løpet av 2008 og 2009 vil flesteparten av de nye produktene være på markedet. Inventech har allerede laget flere prototyper, og dette er noe håndfast, legger Ottesen til. Han vil derimot ikke ut med hvor mye Ziebel måtte punge ut med for oppkjøpet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger