Håper på Castberg-kvalitet i ny brønn

Publisert 28. februar 2014

I morgen starter operasjonene.,I Barentshavet er GDF Suez straks i gang med sin andre Barentshav-brønn; 7218/8-1 Byrkje . Semien «Transocean Barents» kommer fra Det norske og Langlitinden. Ifølge GDF Suez var planen å overta riggen klokken 08.15 fredag 28. februar.

– Riggen er på lokasjon i løpet av fredagskveld og spud av pilothull er mest sannsynlig i løpet av lørdag. Det bruker vi cirka 12 timer på, og vi regner med å spudde Byrkje topphull i løpet av søndag, forteller kommunikasjonsrådgiver Cathrine Andresen i GDF Suez til Petro Media News.

GDF Suez har fått både ODs og Ptils tillatelse til å bore brønnen.

Prospektet ligger på 385 meters havdyp i utvinningstillatelse PL 607 . Lisensen ligger i naboblokken til PL 608 , rundt 65 kilometer fra Skrugard ( Johan Castberg )-funnbrønnen i PL 532 , og operatøren jakter følgelig olje av Skrugard (Johan Castberg)-kvalitet.

«Transocean Barents» skal kartlegge hydrokarbonpotensialet i henholdsvis Kviting- og Kolmule-formasjonene i Kritt-alder: Boremål nummer én er Kviting/Upper Kolmule, og ligger på et vertikalt dyp på 1.837 til 1.905 meter. Boremål nummer to er Lower Kolmule, som strekker seg fra 2.179 til 2.246 meter, mens boremål tre; Kolmule Deep, ligger i intervallet 2.611 til 2.656 meter.

Totalt skal brønnen bores til et dyp på ca. 3000 meter under en 47 dagers operasjon, med forventet oppstart i januar 2014. Det er ikke planlagt noen konvensjonell test. Polarbase i Rypefjord i Hammerfest skal være forsyningsbase for boringen, mens Hammerfest Lufthavn er helikopterbase.

GDF Suez er operatør (60 prosent) med partnerne Concedo (20 prosent) og OMV (20 prosent).

Siste fra forsiden

Byttehandel mellom Equinor og Petoro: – Skaper mer verdi for alle parter

+

Deepsea Nordkapp skal bore Njargasas for Aker BP

+

Har spuddet Toppand Øst

Regjeringen inviterer oljeselskaper inn i « et energipartnerskap»

Ulykken skjedde under opphenting av treningsbøye

+

Equinor bygger ut to oljepytter på Oseberg

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger