Publisert 17. oktober 2005

Politi og Petroleumstilsynet har dratt offshore for å finne ut hvorfor det begynte å brenne i en generator på Åsgard B-plattformen lørdag. Det var en strømgenerator som tok fyr, og det begynte å brenne i eksossystemet til den ene av de to generatorene om bord på plattformen, Kilde: Statoil

Begge generatorene er gassdrevne, og samtlige av plattformens 118 arbeidere, med unntak av de involverte i slukningsarbeidet, ble satt i livbåtene. Brannen ble imidlertidig raskt slukket, og mannskapet kunne gå inn i rekreasjonsrommet igjen.

Nå har både politiet og Petroleumstilsynet tatt turen ut for å finne ut hva som var årsaken til det alvorlige branntilløpet.

Det kan virke som et lignende tilfelle vi hadde på Sleipner-plattformen for noen år tilbake, sier Rune Solheim, sjefsingeniør i Petroleumstilsynet.

Åsgard B er en flytende plattform som produserer gass, og Åsgard-feltet ligger omtrent 200 kilometer fra kysten av Trøndelag. Den daglige produksjonen ligger vanligvis på rundt 42 millioner kubikkmeter gass, 16.000 fat olje og 69.000 fat kondensat.

Siste fra forsiden

Byttehandel mellom Equinor og Petoro: – Skaper mer verdi for alle parter

+

Deepsea Nordkapp skal bore Njargasas for Aker BP

+

Har spuddet Toppand Øst

Regjeringen inviterer oljeselskaper inn i « et energipartnerskap»

Ulykken skjedde under opphenting av treningsbøye

+

Equinor bygger ut to oljepytter på Oseberg

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger