RWE, NTE og Havfram vil bygge ut havvind på Utsira Nord
Pressemelding
10. september 2021
Foto: RWE
RWE, NTE og Havfram vil bygge ut havvind på Utsira Nord
Pressemelding
10. september 2021

RWE, NTE og Havfram har signert en samarbeidsavtale. Sammen skal de tre selskapene delta i regjeringens konsesjonsprosess for flytende havvind, som starter senere i år. 

Utsira Nord, som ligger rundt 30 kilometer utenfor Norskekysten, innebærer muligheten til å bygge opptil 1,5 gigawatt (GW) med ny flytende vindkraft.

– Utsira Nord er en utmerket mulighet for oss til å utvikle et flytende havvindprosjekt i industriell skala, sammen med to sterke norske partnere. Når det gjelder flytende vindkraft til havs, gjør vi allerede banebrytende arbeid ved ikke mindre enn tre demonstrasjonsanlegg, inkludert TetraSpar-prosjektet som nå settes i drift mindre enn 20 kilometer fra Utsira Nord. Vi vil bruke vår kunnskap og erfaring fra pilotprosjektene i vårt fremtidige arbeid i Norge, Sven Utermöhlen, administrerende direktør i Offshore Wind RWE Renewables. 

RWE Renewables har tidligere inngått en avtale med Equinor og Hydro REIN om havvind i Norge. Partnerne skal i fellesskap utarbeide og søke norske myndigheter om utvikling av en stor bunnfast havvindpark i området Sørlige Nordsjø II.

Startskuddet går for havvind i Norge – disse aktørene vil stå på søkerlisten