Aasta hook-up til Stord

Publisert 17. januar 2014

Statoil har valgt Stord istedenfor Helgeland når dekk og skrog på Aasta Hansteen plattformen skal kobles sammen.,Kombinasjonen av pris og vurdering av gjennomføringsrisiko, er de viktigste kriteriene for valget, bekrefter prosjektledelsen overfor Helgelands Blad . Skuffelsen i nord etter avgjørelsen vil bli stor, særlig siden det var operatøren selv som sommeren 2012 lanserte idéen om å gjøre jobben i Alstenfjorden på Helgeland.

”Forventningene til at denne jobben faktisk skulle kunne havne i Sandnessjøen steg mange hakk da kontraktøren Technip drev forundersøkelser i Sandnessjøen i november 2013. Besøket ble fulgt opp med en mulighetsstudie i regi av Alstahaug Havnevesen. Statoil og andre industriaktører har i lang tid gjort studier og jobbet med beslutningsgrunnlag,” skriver avisen.

Til tross for tapet av hook-upen, får Sandnessjøen sterk økning i aktiviteten fra feltutbyggingen. Helgelandsbase får basedriften under boring, utbygging, og drift av feltet. Subsea 7 vil drive sine marine operasjoner ut av Sandnessjøen, med oppstart i løpet av 12-18 måneder. Aker Solutions starter senere i vår byggingen av deler av subsea-utstyret på anlegget i Sandnessjøen, mens den planlagte subsea-basen i Sandnessjøen få vedlikeholdet av subsea-utstyret til Aasta Hansteen .

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger