AF Gruppen får britisk konkurrent

Publisert 17. juni 2015

Peterson og Veolia lager gjenvinningsanlegg for oljeinstallasjoner. Det nye anlegget, som skal ligge ved Great Yarmouth havn i Norfolk, er et joint venture mellom Peterson, en internasjonale energi -logistikkleverandør og den britiske armen av Veolia.

Partnerne skal investere NOK 12,2 millioner (GBP 1 million) i utviklingen av et nytt, spesialbygd mottaksanlegg i Great Yarmouth. Det nye anlegget bygges med støttefinansiering fra NewAnglia LEP, og vil ifølge partnerne gi operatører i den sørlige Nordsjøen ”tilgang til et full-service avviklingsanlegg og Veolia-Peterson markedsledende kompetanse og erfaring.”

Anlegget ligger i den vestlige terminalen på den nylig utviklede Ytre havn ved Great Yarmouth port, slik at topside-, jackets- og subseautstyr kan losses for demontering og gjenvinning.

Man tar sikte på å være operativ allerede i juli 2015, og Veolia-Peterson starter forsiktig med syv ansatte. Dette forventes å øke i takt med etterspørselen i markedet. Peterson har vært i drift i Great Yarmouth siden 1997 og sysselsetter 30 personer på sitt eksisterende anlegg gir kai og logistikktjenester.

Partnerne estimerer decommissioning –markedet i Nordsjøen å utgjøre rundt NOK 178 milliarder (GBP 14,6 milliarder) de neste ti årene.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger