Aker vil ha to nye boreskip

Publisert 20. januar 2011

– Aker Drilling satser i vekstmarkeder, er beskjeden fra selskapet når de nå bestiller to nye boreskip til den nette verdi av 1,2 milliarder dollar, eller syv milliarder kroner.

– Aker Drilling utvider satsingen på dypt vann. Dette er offshoremarkeder i sterk vekst, kjennetegnet av økende etterspørsel etter boreenheter med avansert og kjent teknologi, sier konsernsjef Øyvind Eriksen.

I samme slengen sikter selskapet mot børsnotering, og selskapet henter nå inn inntil 600 millioner dollar, tilsvarende 3,5 milliarder kroner, i egenkapital.

Boreskipene som nå bestilles skal bygges ved Daewoo-verftet i Sør-Korea, og intensjonsavtalen som nå er inngått inneholder også opsjon for ytterligere to boreskip. Prisen per boreskip er satt til 600 millioner dollar, noe gir en totalverdi på hele kontrakten på 2,4 milliarder dollar, eller 14 milliarder kroner.

Leveres i 2013
– Aker Drilling har en førsteklasses driftsorganisasjon og to store og svært avanserte dypvannsrigger med meget god drift på norsk sokkel. Avtalen om bygging av boreskip åpner muligheten for å ta del i interessante vekstmarkeder for leteboring på store havdyp i områder som for eksempel Brasil, Mexicogolfen og Vest-Afrika. Selskapet har allerede startet arbeidet med å få på plass et erfarent byggeoppfølgingsteam på verftet og en internasjonal, kompetent driftsorganisasjon, sier Eriksen.

Boreskipene skal etter planen leveres fjerde kvartal 2013. Om det besluttes å bygge enda to boreskip skal disse leveres andre kvartal 2014 og første kvartal 2015. Skipene som bestilles vil kunne operere på 3,600 meters havdyp, og de kan bore brønner på 12.000 meter.

Selskapet melder at de som en del av finansiering av boreskip og børsnotering vil selskapet refinansieres. Det jobbes nå med å øke banklånet for selskapet fra 605 millioner dollar til 900 millioner dollar. Denne økningen skal brukes til å nedbetale gjeld til Aker ASA.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger