Anbefaler Aasta Hansteen og Polarled

Publisert 5. april 2013
Godkjenning av plan for utbygging og drift (PUD) av Aasta Hansteen-feltet, samt plan for anlegg og drift (PAD) for gassrørledningen Polarled og Kristin gasseksportprosjekt ble i dag vedtatt av Kongen i statsråd.

,

Dette er utbyggingsprosjekter på norsk sokkel med investeringer på om lag 54 milliarder kroner. Proposisjonen sendes nå til Stortinget.

– Utbyggingene av Aasta Hansteen-feltet og gassrørledningen Polarled åpner opp for en ny gassregion i den nordlige delen av Norskehavet og vil legge til rette for økt leting og flere utbygginger i området, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Aasta Hansteen-feltet ble funnet i 1997 og inneholder betydelige mengder gass og noe kondensat. Polarled skal transportere gassen fra Aasta Hansteen-feltet og fremtidige feltutbygginger i Norskehavet til gassprosessanlegget på Nyhamna i Møre og Romsdal. Prosjektet omfatter også utvidelser på Nyhamna for å ta imot gassen. Kristin gasseksportprosjekt omfatter en tilknytningsrørledning fra Åsgard transportsystem til Polarled.

– Driftsorganisasjonen for Aasta Hansteen-feltet vil bli lagt til Harstad, mens forsynings- og helikopterbasen skal ligge på Helgelandskysten. Jeg har forventninger til at prosjektene vil gi store ringvirkninger for næringslivet i Nord-Norge både i utbyggingsfasen og driftsfasen, sier Borten Moe.

Aasta Hansteen-feltet forventes å starte produksjon i 3. kvartal 2017. Investeringene i Aasta Hansteen-feltet er anslått til 30,1 milliarder kroner, mens investeringene i Polarled utviklingsprosjekt og Kristin gasseksportprosjekt er anslått til 24,1 milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger