Publisert 31. oktober 2007

Karita Bekkemellem (Ap) får 126.000 kroner før skatt på en måneds arbeid ved å gå direkte tilbake til Stortinget etter at hun måtte slutte som statsråd.,NTB

Årsaken til den rause månedslønnen er regjeringens etterlønnsordning, som automatisk gir avgåtte statsråder en måned ekstra med lønn når de går av, skriver VG. Månedslønnen på 75.583 kroner utbetales uavhengig om eksstatsråden har en ny jobb som venter eller ikke.

18. oktober gikk Karita Bekkemellem (Ap), Øystein Djupedal (SV) og Helen Bjørnøy (SV) av som statsråder. 12 dager etterpå er det kun Bekkemellem som er tilbake i sin opprinnelige jobb som innvalgt stortingsrepresentant.

Ved å gå direkte tilbake som stortingsrepresentant får Bekkemellem også utbetalt ordinær stortingslønn på 51.000 kroner før skatt i måneden.

– Ordningen er ikke så vanvittig gullkantet. Mange har ingen jobb å gå tilbake til. Så jeg tar den til etterretning, sier Bekkemellem.

Også Øystein Djupedal og Helen Bjørnøy får en måneds etterlønn fra regjeringen. Djupedal er innvilget en måneds velferdspermisjon uten lønn fram til 23. november, mens Bjørnøy skal tilbake på jobb i Kirkens Bymisjon i Oslo. Hun har søkt regjeringen om å få to måneder ekstra etterlønn ut over den ene måneden hun automatisk får.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger