Publisert 20. juli 2007

Bellona er positiv til Kystverkets rapport om infrastruktur og beredskap i forbindelse med olje- og gassvirksomhet i Finnmark., NTB

Fredag la Kystverket fram en rapport om infrastruktur og beredskap knyttet til den økte olje- og gassvirksomheten i regionen. Rapporten kommer blant annet med anbefalinger om hvor innseilingsleder og havnestrukturer bør ligge.

– I vurderingene er det tatt hensyn til areal, seilingskrav, god regularitet, vern og næringsutvikling. Rapporten tar også for seg sjøsikkerhet og beredskap i forhold til petroleumsaktiviteter. Fokuset rettes først og fremst mot oljeselskapenes ansvar, samt statens og kommunenes roller og ansvar, skriver Kystverket i en pressemelding.

Positive
Bellona som følger olje- og gassutvinningen i nord tett, er fornøyd med at det er utarbeidet en slik rapport.
– Vi synes at utarbeidelsen av dette dokumentet er positivt. Det danner grunnlaget for arbeidet videre, sier fagmedarbeider i Bellona Elisabeth Sæther til NTB.

Hun mener rapporten bekrefter det Bellona har hevdet lenge, nemlig det at utfordringene i forhold til miljøvern i Finnmark vinterstid er enorme.

– Rapporten sier at dagens situasjon ikke er tilfredsstillende for å møte den videre utviklingen av Snøhvit og Goliat, sier hun.

Men samtidig savner hun at den setter søkelys på hva som trengs av teknologiutvikling for at oljevernberedskapen skal komme opp på et akseptabelt nivå.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger