Publisert 2. januar 2007

Bjørge ASA kan bokføre en gevinst på en kvart milliard kroner etter å ha solgt Bjørge Norcoat til Johan H. Andresen jrs selskap. Nå sikter Bjørge seg inn på subsea.

Bjørge ASA selger Bjørge Norcoat og spisser dermed virksomheten ytterligere inn mot produkter og tjenester med høyt teknologisk innhold, ifølge en børsmelding fra selskapet tirsdag.

Kjøper er Ferd private equity fond – eide D&F Group AS. Salgssummen for aksjene er NOK 287,5 millioner og gir Bjørge en regnskapmessig gevinst på i overkant av NOK 250 millioner.

Etter salget reduseres konsernets antall ansatte til ca 400. Med dagens portefølje av virksomheter forventer man likevel en organisk vekst for 2007 på i størrelsesorden 25 prosent som igjen vil gi en omsetning i 2007 på i overkant av en milliard kroner.

– Bjørge Norcoat er en betydelig del av Bjørges virksomhet. Salget er likevel utvilsomt industrielt riktig, prisen er rett og vi er sikre på at dette er den beste måten å utvikle Bjørge på, både for de ansatte og for våre eiere, sier konsernsjef Stig Feyling.

Due diligence vil bli iverksatt i løpet av kort tid og formell overtakelsesdato er satt til 1. mars 2007. Salget av Bjørge Norcoat er betinget av at transaksjonen godkjennes av Konkurransetilsynet.

Snuser på subsea
Bjørge vil ifølge dn.no vurdere norske oppkjøpskandiater innen undervannsområdet etter å ha solgt Bjørge Norcoat.

-Vi ser på å gjøre oppkjøp av selskaper som kan styrke oss innen eksisterende områder, men vi ser faktisk også på nye områder. Det er helt klart at vi synes subsea-området er spennende, vi synes det som går på roterende utstyr er spennende, ikke bare pumper, men også kompressorer, sier konsernsjef Stig Feyling i oljeserviceselskapet Bjørge til avisen, og legger til:

-De selskaper vi kikker på nå er stort sett norske, i tillegg er det en til to utlandske aktører som vi har begynt å se på.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger