Publisert 10. januar 2007

To cubanske reiselivsdelegater som ikke fikk på bo Scandic Edderkoppen hotell, kom til Norge på rød løper onsdag. Samtidig vedtok nok et fagforbund boikott av Scandic-kjeden.

NTB

Delegasjonen fikk i forrige uke beskjed om at de ikke fikk bo på Scandic Edderkoppen hotell under sitt opphold i Norge fordi USA boikotter Cuba, og Scandic er eid av amerikanske Hilton.

– Vi ble veldig overrasket, og vi synes selvfølgelig at det var veldig trist, sier Jorge Lamadrid Mascaró, Cubas ambassadør til Norge, som tok imot representantene på flyplassen, ifølge VG Nett.

Vakker velkomst
To av de rundt 13 cubanerne i reiselivsdelegasjonen ankom onsdag. De ble mottatt som konger på Gardermoen, med rød løper, blomster og den cubanske nasjonalsangen.

Delegasjonen var overrasket over utestengelsen fra Scandic, der de har bodd i flere år når de har besøkt reiselivsmessa i Norge.
– Jeg synes det er overraskende at dette skjer i Norge hvor kunden alltid har fått god behandling og ikke er blitt diskriminert, sier Hernan Donoso, assisterende direktør for det cubanske turistdepartementet til VG Nett.

Direktør Alfredo Llanes forteller at de først reagerte med sinne da de fikk vite at de var uønsket på hotellet.
– Deretter prøvde vi å informere organisasjoner og myndigheter om at vi ble utestengt av hotellet som følge av amerikansk handelsboikott, sier Llanes.

Cubanerne syntes de ble mottatt på en vakker måte som fikk fram sympatien fra det norske folk. Blant annet overrakte SV-veteran Berit Ås blomster.

Nok en boikott
Samme dag som cubanerne landet på Gardermoen, gikk nok et fagforbund til boikott av Scandic-kjeden.

EL & IT Forbundet vedtok at forbundet ikke skal bruke hoteller i Scandic-kjeden i forbindelse med konferanser, arrangementer og overnatting for ansatte på reiseoppdrag.

Forbundet oppfordrer samtidig alle egne organisasjonsledd til å følge forbundsstyrets vedtak.
«I Norge skal norsk lov følges, ikke amerikansk utenrikspolitikk. Forbundet er derfor tilfreds med at den norske regjeringen har gitt klar beskjed om samme holdning», heter det i en pressemelding fra EL & IT Forbundet.

Boikotten fortsetter inntil Scandic-kjeden i Norge omgjør sin beslutning.
Både Fagforbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund i LO har tidligere oppfordret til boikott av de amerikanskeide Scandic-hotellene. Scandic er Nordens største hotellkjede med over 140 hoteller i Nord-Europa.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger