Brønnproblemer på Snorre A

Publisert 20. januar 2014

Tapte borevæsken inn i formasjonen under boring, må vente på ny væske.

Under boring av en ny brønn på Statoil-opererte Snorre A i Tampen-området i Nordsjøen lørdag kveld, ble høyden på borevæskesøylen, og dermed trykket nede i brønnen, høyere enn det reservoaret tålte. Dermed sprakk formasjonen, og borevæsken gikk inn i formasjonen istedenfor å ligge i brønnbanen som en barriere (et mottrykk) mot trykket fra reservoaret, og dermed mot utblåsninger.

Flere aldrende felt på norsk sokkel har store utfordringer med fallende trykk i reservoaret. Dette resulterer i et at borevinduet minsker, og utfordringene rundt boring blir større. Dette skapte store problemer for Statoil på Gullfaks C for få år siden.

Operatøren melder på sine hjemmesider at ”tapet av borevæske til reservoaret ble raskt redusert, men dårlig vær i området gjorde det usikkert når plattformen kunne ta imot båt og få mer borevæske om bord.” Meldingen sier ingenting om hvorvidt BOP-en (Blow out preventor) ble aktivert, men sier at ”Som et føre var-tiltak ble 117 av totalt 254 personer på plattformen flyttet over til Gullfaks A og Gullfaks C.”

Ifølge operatøren pågår nå sementering og stenging av brønnen, og «når dette er utført og ny borevæske er om bord, vil personellet returnere til Snorre A.»

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger