BW Offshore forlenger kontrakt og går inn i Brasil-felt

Publisert 13. januar 2014

BW Offshore forlenger kontrakten for selskapets ”FPSO Polvo” med ett år, og forventes å bekrefte overtakelse av eierandel i feltet i nærmeste framtid.,BW Offshore, tidligere Bergesen Worldwide, forventes i nærmeste framtid å offentliggjøre formaliseringen av avtalen som gjør dem til 30 prosent eier i det HRT Participacoes em Petroleo SA (HRT)-opererte Polvo -oljefeltet i Campos Basin offshore Brasil. BW annonserte 13. desember signeringen av en intensjonsavtale om å overta halvparten av HRTs andel av Polvo-feltet så snart HRT sluttførte avtalen om å overta en 60 prosent andel i feltet fra BP. HRT meldte i helgen at overtakelsen nå er på plass, men BW har så langt ikke bekreftet sin inntreden i lisensen.

Derimot har BW i dag meldt at de har signert kontrakten for ett års forlengelse av kontrakten selskapet har for sin FPSO (Floating Production, Storage and Offloading vesssel) ”FPSO Polvo” på feltet. Dermed løper avtalen for ”FPSO Polvo” fram til 3. kvartal 2015, med opsjon for forlengelse inntil 3. kvartal 2022.

Polvo-feltet, som produserer omkring 12.000 fat olje per dag, er inntil videre eid av HRT (operatør – 60 prosent eierandel), med danske Maersk som 40 prosent partner. HRT overtok andelen fra BP for USD 130 millioner (ca NOK 831 millioner), men har slitt med manglende letesuksess og ifølge diverse fagmedier også finansielt.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger