Clean Marine med HHI-kontrakt

Publisert 14. november 2013

Leverer eksosrenseanlegg for Hyundai Heavy Industries.,Sørkoreanske Hyundai Heavy Industries har valgt norske Clean Marine sitt system for rensing av eksosanlegg til et nytt VLGC-skip (Very Large Gas Carrier) som for tiden er under bygging for Dorian LPG.

Systemet gjør det mulig for skipet å overholde det kommende regelverket for utslipp av svovel uten at det kreves bytte av drivstoff. Regelverket, som trår i kraft i 2015, gjelder for amerikanske og europeiske farvann, og innebærer at den maksimale andelen for svovel i eksosutslipp settes til 0,1 prosent.

Løsningen som leveres for Dorian-skipet kan håndtere flere forbrenningsenheter samtidig, og vil kunne brukes i alle typer vann uten å miste effekten.

– Kontrakten signaliserer en økende etterspørsel etter Clean Marines unike og konkurransedyktige flerstrøms EGCS (Exhaust Gas Cleaning System)-løsninger. Vi er svært fornøyd med å bli valgt av verdens største skipsverft, Huyndai Heavy Industries, og ser frem til å levere en kostnadseffektiv løsning for å hjelpe Dorian LPG å overholde eksisterende og kommende regelverk, sier administrerende direktør i Clean Marine, Nils Høy-Petersen i en melding.

Clean Marine skal installere systemet sitt på skipet iløpet av andre kvartal neste år.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger