DeepOcean vant pris for arbeidsmiljø

Publisert 18. november 2013

DeepOcean vant Arbeidsmiljøprisen 2013 under Haugaland HMS sin HMS-konferranse.,

Under Haugaland HMS sin HMS-konferanse i uken som gikk, vant DeepOcean arbeidsmiljøprisen, som er blitt delt ut årlig siden 2004.

– Arbeidsmiljøprisen er blitt etablert for å motivere bedrifter og virksomheter til et systematisk arbeid med HMS. Vi mener DeepOceans arbeid med HMS et er eksempel til etterfølgelse, sier daglig leder i Haugaland HMS, Roar Storrø.

I begrunnelsen for årets tildeling heter det blant annet:

DeepOcean har siden etableringen av selskapet i 1999 hatt et høyt fokus på HMS med tiltak på en rekke områder. De siste par årene har blant annet alle verneombud og alt ledende personell på sjø og land gjennomgått grunnkurs i HMS tilpasset selskapets virksomhet. DeepOcean har også etablert en online treningsportal hvor alle ansatte får opplæring i HMS. Alle underleverandører må gjennom en tilsvarende nettbasert kursing for å tilegne seg DeepOcean sine retningslinjer og rutiner for god HMS.

For ytterligere å fremme sikkerhetstenkningen, har DeepOcean laget et program med eget merkenavn. Det heter «Act for safety» med ulike kjerneområder som verdier, holdninger, lederstil og kommunikasjon. Som en del av DeepOcean sin systematiske satsing på HMS, har det også blitt utviklet et charter undertegnet av toppledelsen.

DeepOcean i Haugesund flyttet for ikke lenge siden fra Stoltenberg til Karmsundgaten. I forbindelse med innflytting til nye lokaler ble ulike brukergrupper aktivt involvert i planlegging og utforming.

DeepOcean kan dessuten vise til lavt sykefravær over flere år. Selskapet har over tid vist vilje og evne til tilrettelegging for å sikre at sykemeldte kommer raskt tilbake.

Listen av HMS-tiltak i DeepOcean er omfattende. Selskapet arbeider aktivt med datainnsamling for å måle effektene av tiltakene. Komiteen bak Arbeidsmiljøprisen mener alt dette viser at arbeidet med HMS er en integrert del av selskapets samlede strategi. Derfor mener komiteen at DeepOcean sitt arbeid med HMS er et eksempel til etterfølgelse.

Fått med deg disse sakene?

+

11 letebrønner i sokkelens nye «hotspot» – nå er kampanjen i gang

+

154 brønner skal plugges de neste fem årene – disse kampanjene kommer

+

Girer opp letingen i Barentshavet – opptil ti brønner skal bores i år

+

Odfjell-toppen: – Vi er i starten av en langvarig oppgangsyklus

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger