Publisert 11. august 2008

Det norske selger andeler i tre prospekter i Norskehavet. Kjøper er VNG Norge, et datterselskap av det tyske industrikonsernet VNG – Verbundnetz Gas AG.

Petro.no

Det norske selger andeler i prospektene Fongen, Struten og Litjormen, hvor Det norske er operatør og har en høy eierandel.

Salget er gjort som et ledd i selskapets arbeid med å optimalisere lisensporteføljen, ifølge en melding fra Det norske mandag.

VNG Norge kjøper seg inn med en eierandel på 30 prosent i hvert av leteprospektene Fongen (PL 380) og Struten (PL 383). I begge disse lisensene er det gjort avtale om boring av én letebrønn neste år. VNG vil betale for lisensandelene ved å bære 30 prosent av Det norskes kostnader i forbindelse med boringen av de to brønnene.

Det norske selger også 20 prosent av selskapets andel i prospektet Litjormen (PL 447) til VNG Norge. Som følge av dette er selskapets eierandel i lisensen redusert fra 50 til 30 prosent. Denne lisensen ble tildelt i juni 2007 og tolkning av 3D seismikk er gjennomført. Det er imidlertid ikke ennå fattet noen beslutning om boring av letebrønn.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger