EMGS med enda et skip i Nordsjøen

Publisert 4. april 2011

EMGS mobiliserer et tredje mannskap og hyrer inn skipet «Atlantic Guardian» for å samle inn 3D EM-data i Nordsjøen og Amerika.

Av Henrik Arnestad Salthe

Selskapet har sikret seg en seks måneders kontrakt med «Atlantic Guardian» fra 25. april 2011, pluss en opsjon på opp til seks måneder. Selskapet har allerede en ordrereserve på fem måneder med skipet, verdt 20 millioner dollar. Selskapet er ifølge en pressemelding sikre på at de kan sikre sysselsetting for skipet gjennom hele den faste kontraktsperioden. Skipet vil begynne innsamlingskampanjen i Nordsjøen, før den går til andre siden av Atlanterhavet.

– Det er spennende å se at nye teknologiske framskritt har utvidet bruken av 3D EM-data utover tradisjonell de-risking av boreavgjørelser, slik at teknologien også brukes i nye områder og på grunt vann, ved avgrensings- og testboring, og i området med salt og basalt. Vi ser denne trenden som en sterk indikator på økte anvendelse av vå EM-teknologi, sier Roar Bekker, administrerende direktør i EMGS.

– Avgjørelsen om å mobilisere et tredje mannskap er en respons på denne utviklingen og den økte etterspørselssituasjonen vi opplever, legger Bekker til.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger