Publisert 11. juli 2007

Endeavour Energy Norge har inngått en avtale med RWE Dea Norge som innebærer at selskapet blir operatør på Agat-funnet i Nordsjøen.,
Endeavour International Corporation har kunngjort at datterselskapet Endeavour Energy Norge AS (EEN), har inngått en avtale med RWE Dea Norge AS (RDN) om samordning av interesser i produksjonslisensene PL270 og PL246 i den nordlige delen av Nordsjøen.

Området antas av selskapet å inneholde i overkant av 500 milliarder kubikkfot gass-ekvivalent, inkludert Agat-funnene og andre prospekter og mulige funn identifisert i området.

Endeavour vil bli operatør på PL270, og øker sin eierinteresse til 85 prosent fra det nåvaerende nivået på 49 prosent.

Til gjengjeld vil EEN overføre 15 prosent av sin eierinteresse i PL426 til RDN og finansiere visse kostnader knyttet til den første evalueringsbrønnen som er planlagt for 2008.

Endeavour ble anerkjent som operatør med en 100 prosents eierinteresse i PL426, som omgir PL270, i 2006 under tildelingsrunden for predefinerte områder i 2006. Avtalen er avhengig av godkjenning fra regjerende myndigheter.

– Dette er en meget viktig transaksjon for våre norske operasjoner. Endeavour vil tjene strategisk på den ettersom vi vil operere og ha en kontrollerende interesse i et område som tidligere har hatt rike funn, og hvor det er tallrike potensielle boremuligheter», sier styreleder William L Transier i en melding.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger