Equinor henter ny helikoptertype til Norge

Foto: Lufttransport RW
Publisert 25. januar 2024

Equinor har tildelt Lufttransport RW AS oppdrag for å operere to nye søk- og redningshelikoptre (SAR) for Troll- og Oseberg-området. Maskinene skal også brukes i ordinær passasjertrafikk, ifølge en pressemelding.

Lufttransport blir den tredje helikopteroperatøren som kvalifiseres for oppdrag på norsk sokkel, etter CHC og Bristow. 

– Denne avtalen styrker vår robusthet og sikrer oss økt helikopterkapasitet. Lufttransport RW AS er et norskeid selskap med hovedbase i Tromsø, med mye erfaring fra drift av både søk- og redningshelikopter og tilbringerhelikopter. Vi ser frem til å samarbeide med dem fremover, sier Ørjan Kvelvane, direktør for Felles driftstjenester i Equinor.

I drift fra 2026

De to helikoptrene skal overtas av Lufttransport RW AS i andre kvartal 2025 og vil være klare for drift fra 2026. Helikoptrene som skal benyttes er av typen Leonardo AW 139, som er kvalifisert for å fly på norsk sokkel.

AW 139 er mye brukt i offshorebransjen globalt og benyttes blant annet på britisk sokkel, som søk- og redningstjeneste i Sverige og av Norsk Luftambulanse her hjemme.

– Vi har jobbet lenge med å kvalifisere en ny helikoptermodell som møter de strenge kravene på norsk sokkel. AW139 er en nyere helikoptertype med godt utprøvd teknologi som holder et høyt sikkerhetsnivå. Med denne avtalen får vi velutstyrte maskiner som kan operere godt under forholdene på norsk sokkel, og i henhold til våre sikkerhetskrav, både som søk- og redningshelikopter og som tilbringer, fortsetter Kvelvane.

De nye helikoptrene skal være SAR-beredskap og utføre oppdrag i Troll- og Osebergområdet i nordlige Nordsjøen. Et helikopter skal stasjoneres på Oseberg feltsenter.

Passasjertrafikk

Det andre helikopteret er en back-up-SAR som blir stasjonert på heliporten på Flesland. Dette helikopteret skal også benyttes til passasjertrafikk til og fra Equinors installasjoner. De nye helikoptrene kommer i tillegg til de to Sikorsky S-92 maskinene som i dag har disse oppgavene.

SAR-helikoptre er sentrale for å opprettholde beredskapen og tilbringertjenesten på norsk sokkel.

Avtalen som er tildelt Lufttransport har oppstart tidlig i 2026, med en varighet på fem år og fem ettårige opsjoner.

Får ikke tak i reservedeler – et titall helikoptre kan bli satt på bakken

Siste fra forsiden

+

Equinor mister funn i Norskehavet

Boret tørt i Toppand Øst

Annonse

Hør topplederne innen boring og brønn i Stavanger!

ANNONSØRINNHOLD FRA BOREKONFERANSEN
+

Drone havarerte under inspeksjon

+

Nordland fylkesting sier nei til å gjenåpne Nordland VI

+

CCS-boom? Her er status for de sju lisensene på norsk sokkel

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger