Publisert 9. januar 2007

Letemannskaper har nå lokalisert ferdskriveren fra helikopterulykken i irskesjøen i romjulen. I alt sju personer antas omkommet i ulykken. En mann er fortsatt savnet.

petro.no

Helikopteret som styrtet var av typen
Eurocopter AS365N.

Helikopteret av typen Eurocopter AS365N styrtet utenfor Morecambe Bay, nordvest i England 27. desember. Etterforskerne håper nå at ferdsskriveren kan gi svar på hva som forårsaket ulykken.

I følget en talsmann for det britiske Department for Transport vil arbeidet med å hente opp ferdskriveren og vrakdeler fra helikopteret starter så snart værforholden gjør det mulig.

I alt sju mennesker antas omkommet i ulykken. Seks omkomne er funnet, men dårlig vær i området har gjort letingen vanskelig og den sjuende er fortsatt savnet, men også han antas omkommet.

Det 20 år gamle helikopteret tilhørte CHC Helicopter Corporation i Aberdeen. Om bord var to besetningsmedlemmer og fem ansatte i energiselskapet Centrica. Helikopteret var på vei til en riggene i området da ulykken skjedde, om lag 40 kilometer utenfor kysten.

Det ble funnet gass i Morecambe Bay, som ligger rett øst for øya Man, på midten av 1970-tallet. Plattformene utenfor bukta, i den østlige delen av Irskesjøen, utvinner hvert år store mengder naturgass.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger