Forhandler om Zidane-skatt

Publisert 22. november 2013

RWE Dea er «i dialog med myndighetene.»,RWE Dea forhandler med norske myndigheter med ønske om at utbyggingen av gassfunnet Zidane skal foregå eter gamle skatteregler, selv om en PUD (plan for utbygging og drift) ikke var innlevert før 5. mai 2013. Skatteendringen reduserer ifølge operatørens egne beregninger nåverdien av feltet med 25 prosent for partnerne som er i skatteposisjon (RWE Dea) og hele 50 prosent for selskapene som ikke er i skatteposisjon (OMV, Edison og Maersk), skriver offshore.no .

Høyre har tidligere tatt til orde for at Linnorm og Zidane burde få dispensasjon fra de nye skattereglene, men dette ble avvist av finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) i Stortinget, me ny regjering har gitt RWE Dea nytt håp.

– Vi har ikke gitt opp håpet om at myndighetene skal gjøre et unntak for Zidane slik at feltet kan bli bygget ut med de gamle skattereglene. Vi er fortsatt i dialog med myndighetene og mener selv vi har en god sak, sier kommunikasjonssjef Øystein Eliassen i RWE Dea Norge til nettstedet.

Zidane -partnerskapet har allerede forpliktet seg til å investere 2,65 milliarder kroner i rørledningen Polarled og brukt 520 millioner kroner på studier for en eventuell utbygging, et spleiselag det er lite trolig de ville blitt med på om de nye skattereglene hadde ligget til grunn for beslutningen.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger