Forlenget levetid for Åsgard A

Åsgard A får leve fem år lengre enn planlagt. Foto: Øyvind Hagen, Statoil ASA
Publisert 1. april 2016

Statoil skal holde liv i Åsgard A frem til 2030 – fem år lengre enn planlagt. Driften skal fortsatt styres fra Stjørdal i Nord-Trøndelag. Det melder NTB.

– Vi har studert og bekreftet at det tekniske ligger til rette for at plattformen kan fortsette til 2030 uten at den må tas i land. Modifikasjonene som må gjøres for å drive fram til 2030 kan skje til havs, sier Torje Saur, direktør for områdeutvikling i Drift nord i Statoil, til Stjørdalens Blad.

Saur presenterte torsdag oljeselskapets aktivitet i Norskehavet og Barentshavet på Norskehavskonferansen på Scandic Hell. Han sier at alle i partnerskapet på Åsgard nå er enige om at plattformen skal drives helt fram til 2030.

– Ressursene er der

– Det tekniske ligger til rette, og det ser nå også ut som om ressursene i bakken for å få det til også er der, sier han.

Dermed vil driften av denne plattformen fra Statoils kontor på Tangen fortsette i fem år til. Tidligere var planen at anlegget skulle ut av drift i 2025. Selskapet har som mål å opprettholde dagens nivå av olje- og gassproduksjon fram til 2030.

Ifølge presentasjonen under Norskehavskonferansen forutsetter det at man gjør nye oljefunn.

– Morten Loktu, Sjef for Drift nord har litt fleipete «bestilt» at vi skal gjøre et nytt stort nytt funn. Han kaller dette store funnet i Barentshavet Johan Nygaardsvold. Her samarbeider letekontoret på Stjørdal med de andre letekontorene i Statoils Drift nord om letingen, sier Saur.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger