Forsinket sengekos på Ekofisk

Publisert 3. januar 2011

Det er lite nye senger å spore for arbeiderne på Ekofisk. Flotellet Haven som skulle vært på plass før jul er fremdeles forsinket.

Av Inger Johanne Stenberg

I høst skulle det vært på plass et nytt bunnfast hotell på Ekofisk før den nye boligplattformen ventet i 2013 kommer. Flotellet Haven startet på turen fra Indonesia i sommer, og planen var å være på plass på Ekofisk i høst. Men ifølge Stavanger Aftenblad ligger riggen fremdeles ved Nymo-verftet i Grimstad, og boligmodul, livbåter, kran, helikopterdekk og annet utstyr skal installeres.

– Vi er ikke direkte involvert i byggingen og kjenner ikke alle detaljene rundt forsinkelsen. For oss får dette ingen praktiske konsekvenser. Vi har tilstrekkelig sengekapasitet i dag, sier Kvendseth.

Men etter hvert som Ekofisk for alvor starter opprustningen og operasjoner settes i gang vil også behovet for flere sengeplasser øke.

– Vi kommer til å ha behov for noe økt kapasitet i årene framover, blant annet i forbindelse med videreutvikling av Ekofisk, men dette ligger noe fram i tid, sier Kvendseth.

Administrerende direktør i Master Marine, Per Johanson, forteller til avisen at det er full aktivitet på installasjonen, og at så mye som 800 mann er i arbeid.

– Forsinkelsen skyldes at vi det gjenstår mye arbeid som vi ikke forutså. Det er en del feil som må rettes opp, en del arbeid som ikke er gjort godt nok. Det ble lite fri i romjulen for våre folk, vi har 200 personer i arbeid bare på riggen, sier Johanson.

Det er foreløpig ukjent når installasjonen vil stå klar, men det vil ifølge Johanson gå enda noen måneder.

«Haven» har 447 lugarer, mens den nye boligplattformen som skal på plass i 2013 vil ha 552 senger, og blir trolig verdens største.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger