Første Control Cutter installert

Publisert 29. november 2013

Første ankerhåndteringsfartøy med nytt sikkerhetssystem.,Control Cutters første C-122 –system er nå installert på et fartøy. Fartøyet er DOF Subseas ankerhåndteringsfartøy (AHTS) ”Skandi Vega,” bygget i 2010 av STX Offshore Aukra. Systemet, som nå er DNV klasse -godkjent for bruk om bord i flytende fartøy og rigger, vil framover bli brukt under Statoils ankerhåndteringsoperasjoner som involverer ”Skandi Vega.”

Det betyr ikke bare et gjennombrudd for Control Cutter og gründer Petter Birkeland, men også et sikkerhetsmessig kvantesprang for ankerhåndteringsfartøyer. Control Cutter er nemlig en hydraulisk saks som kan klippe ankerkjetting på opptil 162 millimeter tvert av på tre sekunder om noe galt skulle skje. Slik kan det bidra til at ulykker som den på «Bourbon Dolphin» på britisk sokkel i april 2007, hvor kjetting raste ut over rekka på babord side, vekten av kjettingen gjorde at fartøyet kantret, og åtte mennesker omkom. Det var nettopp denne ulykken som i sin tid var årsak til idéen bak Control Cutter.

– For oss er dette et stort gjennombrudd sier grunder og eier Petter Birkeland. Nå kan vi starte med å bygge opp en operasjonell virksomhet med fokus på salg og vekst etter 5 år med utvikling og testing.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger