Norsk olje og gass: Fortsatt stort ingeniørbehov

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 20. april 2016

Antall søkere med petroleumsfag som førstevalg er fallende. – Norsk olje- og gassnæring vil trenge mange kloke hoder i årene som kommer, sier fagsjef kompetanse, Målfrid Rønnevik i Norsk olje og gass.

Antall søkere med petroleumsfag som førstevalg har falt, ifølge Samordna Opptak. Ifølge Norsk olje og gass er det ikke en ønsket utvikling.

Les også: 20.000 har vurdert å bytte studieløp

–  De unge følger med på det offentlige ordskiftet og leser mediene. Det skapes et bilde av at petroleumsnæringen er på hell, men vi vil tvert imot trenge mange ingeniører, realister og teknologer for å kunne utvikle ny teknologi og bedre produksjonsmetoder. Dette for å bli mer effektive og mer klimavennlige, sier fagsjef kompetanse i Norsk olje og gass, Målfrid Rønnevik.

I fjor så man et stort oppsving i antall søkere på realfaglig utdannelse. I år er det en marginal nedgang i disse fagene, men fortsatt en stor søkermasse. Ifølge Norsk olje og gass er dette positivt siden olje- og gassindustrien vil trenge mange realister, så vel som studenter innen petroleumsspesifikke fag.

Behovet for personell i olje- og gassindustrien bekreftes i rapporten fra forskningsinstituttet IRIS, som slår fast at det vil være behov for 22.000 nye ansatte fra 2018 til 2020.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger