Gazprom og Shell samarbeider

Publisert 10. april 2013
Gazprom og Shell er enige om å i fellesskap utvikle den arktiske sokkelen og produsere skiferolje i Khanty-Mansiysk autonome område.

,

Mandag undertegnet Alexey Miller, leder av Gazprom Management Committee og Jorma Ollila, leder av styret i Royal Dutch Shell, i nærvær av Russlands president Vladimir Putin og nederlandsk statsminister Mark Rutte, et memorandum for samarbeid innenfor leting og utvikling på Russlands arktiske sokkel og en del av dyptvanns-sokkelen i utlandet. Det skriver Gazprom i en melding.

– Gazprom og Shell er allerede partner i russisk sokkelutvikling. De nye avtalen gjør oss i stand til å utforske mulighetene våre felles, sa Alexey Miller.

Videre signerte Alexander Dyukov, leder av Gazprom Neft Management Committee og Andrew Brown, Upstream International-direktør en samarbeidsavtale på skiferoljeeting- og produksjon.

Ifølge avtalen vil partene etablere et joint venture for å håndtere nye prosjekter for skifergassleting- og utvikling i Khanty-Mansiysk autonome område. Joint venture-samarbeidet, hvor hvert selskap vil ha en 50 prosent eierandel, vil bli registrert i St. Petersburg.

Den nye joint venture-samarbeidet vil muliggjøre partnere å skape et kompetansesenter på oljeskifer utvikling i Russland og sørge for å øke teknologi nivå av den russiske oljeindustrien.

– De inngåtte avtalene bringer vårt samarbeid til et nytt nivå. Våre selskaper har allerede erfaring med langvarig vellykket arbeid innen Sakhalin II og Salym-prosjektene, og vi vil gjerne bruke denne erfaringen og vår innovasjonsteknologi i arktiske operasjoner og skiferoljeutvikling, sier Peter Voser, administrerende direktør i royal Dutch Shell.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger