Publisert 30. juli 2007

Sintef Petroleumsforskning går med overskudd tross millionboten fra Økokrim.,
Årsregnskapet viser at Sintef Petroleumsforskning (SPF) i fjor fikk et resultat før skatt på 10,4 millioner kroner. Det er en kraftig forbedring etter underskuddet på 3,9 millioner kroner i 2006, skriver Adresseavisa.

I regnskapet er det oppført en ekstraordinær kostnad på to millioner kroner. Det er korrupsjonsboten som Økokrim ga selskapet etter Iran-saken. Den endte med at den tidligere administrerende direktøren David Lysne i sommer ble frikjent for grov korrupsjon i Trondheim tingrett.

Vil satse i Europa
Tross den mislykkede Iran-satsingen har SPF fortsatt et ønske om å hevde seg i utlandet. Sintef-konsernet har Europa på topp i sin internasjonaliseringsstrategi, og målet er å doble aktiviteten mot EU-land.

For SPF betyr det først og fremst satsing på CO2-håndtering, hvor selskapet deltar i flere internasjonale prosjekter.

I dag kommer bare 3,6 millioner av inntektene fra EU-land. Det er en nedgang fra 4,4 millioner i 2005. Likevel økte totalomsetningen med elleve prosent, noe som hovedsakelig skyldes inntektene fra Norge. Hjemmemarkedet står for 125 millioner kroner av en omsetning på 144 millioner.

15,7 millioner kroner av inntektene kommer fra andre land, og instituttet har spesielt hatt en økning i Brasil. Petrobras er et av selskapets største kunder, og ifølge årsberetningen har de oppfordret Sintef om å opprette et kontor i landet.

Høy oljepris betyr mer forskning

Fortsatt høy oljepris sørger for stor aktivitet i oljebransjen og dermed økt etterspørsel etter forskningskompetanse. Ifølge Sintef er det spesielt økt utvinning i modne felt som krever en betydelig forskningsinnsats.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger