ConocoPhillips bestod Ekofisk-tilsyn med glans

Ekofisk-Senteret (Foto: ConocoPhillips)
Publisert 23. juni 2015

Ptil fant kun ett område med forbedringspotensiale etter å ha gjennomført tilsyn med ConocoPhillips og naturdatainnsamling på Ekofisk-senteret.

Målet med tilsynsaktiviteten, som i samarbeid med Meteorologisk institutt ble gjennomført i perioden 5. til 7. mai 2015, var å verifisere at relevante rutiner for å utføre, vedlikeholde og rapportere innsamling av naturdata, samt den tekniske tilstanden på system og utstyr på Ekofisk-senteret, er i samsvar med regelverket. Bakgrunnen for tilsynet er at kvaliteten på innsamling av naturdata fra Ekofisk Senter er av stor betydning for flyvær- og flysikringstjenesten til havs, væravhengige operasjoner i virksomheten, forsyningstjenesten i sørlige delen av Nordsjøen.

Ett forbedringspunkt for ConocoPhillips

Resultatet var at det ble registrert null avvik og ett forbedringspunkt knyttet til måling av sjøtemperatur.

Måling mot operatørens kontrollsensor for sjøtemperatur var ikke tilgjengelig under tilsynet fordi den var plassert på Ekofisk 2/4 Hotel, som er stengt og krever spesialtillatelse for tilgang.

Ekofisk 2/4 Hotel er en del av Ekofisk-senteret, som omfatter alle installasjonene som er knyttet sammen med gangbroer på det sentrale Ekofisk-feltet. I 2014 gjelder dette ni plattformer pluss brostøtter. De nyeste plattformene er brønnhodeplattformen 2/4 Z og feltsenter- og boligplattformen 2/4 L som kom på plass i 2013.

Norges største oljefelt

Ekofisk-området ligger i den sørlige del av Nordsjøen, 300 kilometer sørvest for Stavanger. I tillegg til Ekofisk-feltet, Norges første oljefelt, består området av feltene Eldfisk, Embla og Tor, som alle inngår i utvinningstillatelse PL 018. Alle fire feltene blir drevet av ConocoPhillips på vegne av eierne i PL 018. Utvinningstillatelsen ligger i blokk 2/4 på norsk sokkel. Havdybden i området er mellom 70 og 80 meter.

ConocoPhillips Skandinavia AS er operatør for Ekofisk-området med en eierandel på 35,11 %. Øvrige rettighetshavere er Total E&P Norge AS (39,90 %), Eni Norge AS (12,39 %), Statoil Petroleum AS (7,60 %) og Petoro AS (5,00 %).

Ekofisk

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger