Det norske uten avvik på Ivar Aasen

(Illustrasjon: Det norske)
Publisert 29. juni 2015

Etter å ha gjennomført tilsyn med Det norske og Ivar Aasen-utbyggingen, fant Ptil kun tre områder med forbedringspotensiale.

Bakgrunnen for tilsynet er at tre rørledninger, to flerfase og én gassløft skal knyttes mellom Ivar Aasen-feltet og Edvard Grieg innretningen.

Målet med tilsynsaktiviteten, som ble gjennomført i perioden 18. til 19. mai 2015 i EMAS AMC AS lokaler på Lysaker, var å vurdere hvordan Det norske ivaretar HMS-regelverkets og egne krav i fabrikasjon av rørledningene hos EMB Gulen.

Tre forbedringspunkter for Det norske

Resultatet var at det ble registrert null avvik og tre forbedringspunkter knyttet til dokumentasjon av sveiseutførelse, validering av kvalifikasjoner og at prosjektdokumentasjon ikke er oppdatert for endring av kontrollaktivitet.

Ivar Aasen-feltet består av tre forekomster; Ivar Aasen, West Cable og Hanz. Ivar Aasen er lokalisert vest for Johan Sverdrup-feltet og inneholder 210 millioner fat oljeekvivalenter. Planlagt produksjonsstart er fjerde kvartal 2016. Den økonomiske levetiden kan bli 20 år, avhengig av oljepris og produksjonsutvikling.

Partnere i Ivar Aasen-utbyggingen er Det norske oljeselskap (operatør, 34,7862 prosent), Statoil Petroleum (41,4730 prosent), Bayerngas (12,3173 prosent), Wintershall (6,4615 prosent), VNG (3,0230 prosent), Lundin (1,3850 prosent) og OMV (0,5540 prosent).

Ivar Aasen-feltet.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger