Publisert 3. juli 2007

Hydro har inngått avtale med indiske ONGC om at selskapene sammen skal utvikle offshorefelt. – Dette er starten på en strategisk allianse mellom ONGC og Hydro, sier konserndirektør Tore Torvund.,

Hydro og det statlige indiske oljeselskapet Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC)undertegnet mandag en avtale i Delhi, som gir Hydro adgang til letearealer på indisk sokkel, fortrinnsvis på dypt vann.

Leteavtalen omfatter 32 offshore-blokker med dybder ned til 3000 meter. Hydro har opsjon på å bli operatør sammen med ONGC og få eierandeler på hvilken som helst av disse blokkene.

Den gir også Hydro tilgang til blokk 98/2 i KG-bassenget på østkysten med en eierandel på 10 prosent. ONGC er operatør i blokken hvor det ifølge Hydro er gjort en rekke gassfunn.

ONGC vil motta teknisk støtte fra Hydro til å øke utvinningen fra feltet Vasai Øst Hydro skal også bidra med sin kompetanse som offshore-operatør. Vasai Øst er et oljefelt på vestkysten av India, hvor utfordringene består i å produsere olje fra tynne oljelag. Hydro har erfaring i å utvikle slike oljelag fra Trollfeltet.

Foto: Hydro

– Hydro er meget fornøyd med å ha inngått denne avtalen, som er starten på en strategisk allianse mellom ONGC og Hydro, uttalte konserndirektør Tore Torvund etter undertegningen i Delhi.

– Den indiske sokkelen er et interessant leteområde som nylig har kunnet vise meget gode resultater. Avtalen gir Hydro en god anledning til å utnytte sin kompetanse på dypt vann, i nært samarbeid med ONGC. Vi forplikter oss til å la ONGC få tilgang til Hydros ekspertise og dyktighet på dette området.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger