Publisert 18. januar 2007

Statoil har besluttet seg for ikke å produsere olje fra Snøhvit-feltet i Barentshavet. Begrunnelsen er at det ikke lønner seg.,
Planen for utbygging og drift (PUD) som ble vedtatt i 2002, la opp til at bare gassressursene i Snøhvit skulle utvinnes. Studier på det tidspunkt konkluderte med at oljeutvinning fra feltet ikke ville være lønnsomt, skriver Statoil i en melding.

Ny kunnskap om reservoaret, den generelle teknologiutviklingen, samt regjeringens helhetlige forvaltningsplan for Lofoten og Barentshavet, var noen av faktorene som lå til grunn da partnerne i Snøhvit-lisensen i fjor sommer besluttet å vurdere oljeproduksjon på nytt.

– De gjennomførte studiene viser at det fortsatt ikke er mulig å utvikle oljesonen på et kommersielt grunnlag, sier Geir Pettersen til Statoil.com. Han er direktør for Statoils resultatområde Tromsøflaket, som omfatter Snøhvit.

Gassproduksjonen på Snøhvit skal etter planen starte høsten 2007. Tidsfaktoren for en eventuell oljeutbygging var derfor spesielt krevende. Produksjon fra oljesonen burde startet allerede i 2010, slik at mest mulig olje kunne blitt tatt ut før gasstrykket i feltet ble for lavt, skriver Statoil.

Pettersen legger til at en utbygging av oljesonen også ville krevd at det måtte inngås bindende leverandørforpliktelser så tidlig som i løpet av inneværende år, og før det tekniske grunnlaget for en utbygging ville ha vært på plass.

– I dagens opphetede leverandørmarked ville det vært uforsvarlig, og ført til større usikkerhet rundt de reelle utbyggingskostnadene, sier Pettersen.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger