Publisert 23. januar 2007

Oljedirektoratets IOR-pris 2006 går til Baker Hughes og Halliburton. Prisen er en anerkjennelse til leverandørindustrien for innsatsen for økt verdiskaping på norsk sokkel.

I år gir Oljedirektoratet anerkjennelse til leverandørindustrien for innsatsen som gjøres for økt verdiskaping på norsk sokkel, ikke minst innen forskning og utvikling.

Baker Hughes og Halliburton er begge tildelt IOR-prisen 2006 for framtidsrettet utvikling og anvendelse av avanserte bore- og brønnløsninger.

«En rekke nye teknologiske løsninger for avanserte brønner ble først utviklet for og tatt i bruk på Trollfeltet i Nordsjøen. I neste omgang er de anvendt på andre felt, både nasjonalt og internasjonalt.

Utviklingen på Troll hadde ikke vært mulig hvis ikke Baker Hughes og Halliburton, som er konkurrenter, hadde samarbeidet godt for å få brikkene til å passe sammen, både under planlegging av brønner og i den operasjonelle fasen. Den teknologien som er utviklet blir nå anvendt videre også på andre felt og skaper dermed verdimessige ringvirkninger langt utover Troll,» skriver Oljedirektoratet i sin begrunnelse for prisen.

Utvikling og implementering av ny teknologi for boring av lange horisontale brønner med flere produserende grener har lagt grunnlaget for at Troll Olje har blitt et av de største oljefeltene på norsk sokkel, skriver Hydro på sine nettsider.

De viser til en studie av analyseselskapet Econ, som anslår at Troll Olje har gitt en netto kontantstrøm til staten og de øvrige eierne på 137 milliarder kroner. Statens inntekter fra Troll Olje har ifølge Econ utgjort 11 prosent av Petroleumsfondet.

I tillegg til Baker Hughes og Halliburton var Talisman nominert som kandidat til prisen – «En av nykommerne på norsk sokkel som viser vei for å realisere større verdier i felt/områder der andre synes gi opp.»

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger