Ivar Aasen-kontrakter til Aibel

Publisert 29. november 2013

Skal koble opp og vedlikeholde plattformen.,Det norske har tildelt Aibel kontrakten for oppkopling av plattformen for Ivar Aasen-feltet. I tillegg er Iabel tildelt en intensjonsavtale for vedlikeholds- og modifikasjonsoppgaver, samt driftsstøtte for Ivar Aasen. Samlet verdi er for avtalene er cirka 660 millioner, melder Aibel.

Ivar Aasen-plattformen er i dag under bygging ved SMOE i Singapore og skal installeres på feltet i 2016.

– Vi er svært godt fornøyd med tildelingen. For oss betyr dette at Det norske anerkjenner vår kompetanse som leverandør, også når det gjelder tjenester utover vedlikeholds- og modifikasjonsoppgaver, sier Jan Skogseth, konsernsjef i Aibel i meldingen.

Hook-up
Kontrakten er delt inn i flere faser, der arbeidet starter umiddelbart hos EPC-leverandøren. Dette vil pågå i rundt ett og et halvt år, hovedsakelig i Singapore og London. I mai 2015 starter planleggingen og forberedelsene til oppkoplingen på feltet (hook-up operasjonene). Selve oppkoplingen offshore vil starte sommeren 2016.

Ledelse, administrasjon, planlegging og prefabrikasjon vil foregå i Haugesund. Totalt vil kontrakten ha en toppbemanning på om lag 300 personer. Kontraktsverdien er på cirka 390 millioner kroner.

V&M

Samtidig som Aibel i dag vant oppkoplingskontrakten er Det norskes intensjon å tildele Aibel en kontrakt for vedlikeholds- og modifikasjonsoppdrag (V&M) samt driftsstøtte for Ivar Aasen. Denne avtalen vil få en varighet på 6 år, med to opsjonsperioder, hver på to år. Kontraktssummen er cirka 270 millioner kroner.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger