”John Shaw” til Esbjerg

Publisert 14. januar 2014

Semco Maritime vant DK 200 millioners kontrakt for oppgradering av Transocean-rigg.,Semien ankom verftet mandag 13. januar og vil involvere 400 personer 24/7 fram til den er ferdig. Rundt 300 av disse vil være verftsansatte, mens rundt 100 er innleide.

– Vi har i de siste årene sett økt behov for reparasjon og oppgradering av eldre rigger, sier Senior Vice President, Hans Peter Jørgensen, Semco Maritime i en melding.

– ”John Shaw” alene har en kontraktsverdi på DKr 200 millioner, er en av de største enkeltordrene noen gang for Semco Maritime, og den største riggtypen det er mulig å ta inn til Esbjerg, sier Jørgensen, men nevner at Semco Maritimes Rig Projects divisjon har fasiliteter også i Norge og Skottland hvor selv de største riggene kan tas inn. Og her kan ordrene komme opp i DKr 500 millioner, påpeker han.

Priser norske verft seg ut av kampen om klassejobbene på grunn av for høyt kostnadsnivå?

70-80 dager
Før ankomst har verftet prefabrikert moduler og annet utstyr som skal om bord, og man regner med å ha fullført jobben på mellom 70 og 80 dager.

Arbeidet inkluderer utskiftning av vektbærende stålstrukturer, overhaling av boligmodulen (inkludert nye bad), modifikasjon- og oppgradering av redningsutstyr og inspeksjon og utskiftning av rør- og elektriske systemer.

Dykkere vil inspisere og reparere undervannsdelene av riggen, og det vil bli gjennomført full service og overhaling på riggens boreutstyr.


Interessert i rigg som tema? Sjekk ut Riggkonferansen.no.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger