Publisert 22. januar 2007

Ordfører i Lindås kommune i Hordaland Tove Brandvik jubler etter at Olje- og energidepartementet har bestemt at gassrørledningen til Mongstad blir større enn opprinnelig bestemt.

NTB/Petro.no

Gassrørledningen fra Kollsnes til
Mongstad får større kapasitet
enn planlagt. Ill.: Statoil

Ledningen skal bli på tolv tommer i stedet for ti, og åpner dermed for en industriell storsatsing.
– Dette betyr at vi kan få utviklet industriarbeidsplasser knyttet til bruk av gass i Nordhordland, langt utover det vi hadde fått anledning til med ti tommer, sier ordfører Brandvik til NRK.

Hun forteller at kommunen har jobbet for å utnytte området til industri siden 1970-tallet, og at de nå mener de får ringvirkningene de tidligere har arbeidet for.

– Dette er nærmest en gavepakke fra regjeringen, jubler Brandvik.
Hordaland og Sogn og Fjordane fylkeskommune klagde de opprinnelige planene om ti tommers gassrør inn til Olje- og energidepartementet. Klagen ble tatt til følge, og tolvtommersledningen vil gi muligheter for mer utbygging i området.

Lindåsordføreren håper også at dette fører til mer innflytting til kommunen.
– Vi håper denne positive nyheten styrker bosetningen i nordre del av Nordhordland, sier hun.

-Mer fremtidsrettet
Fagforbundet Industri Energi Forbundet ba i okober i fjor Olje- og eneregiminister Enoksen bidra til at den planlagte gassrørledningen til kraftvarmeverket på Mongstad dimensjoneres slik at den tar høyde for, og stimulerer til fremtidig industriaktivitet på Mongstad.

Forbundet påpekte at ved å øke rørdiameteret fra 10 til 12 tommer vil kapasiteten i rørledningen fra Kollsnes for leveranse til kraftvarmeverket på Mongstad øke med 40 prosent. Det vil gi kapasitet for videre utvikling av gassindustri i regionen, ut over de planene som så langt er lansert.

-Selv om et 10 tommers rør vil kunne dekke dagens behov, anser forbundet et 12 tommers rør som en mer samfunnsøkonomisk og fremtidsrettet løsning, sa forbundsleder Leif Sande i en melding som forbundet sendte ut.

Fagforbundet Industri Energi organiserer ansatte i industri- og energivirksomheten i Norge. Forbundet ble startet 4. september i fjor og er en sammenslutning av de tidligere forbundene NOPEF og Kjemisk.
.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger