Juv er spuddet

Publisert 14. januar 2014

Statoil har startet boringen av letebrønn 35/11-16 Juv.,Operatøren hadde opprinnelig planlagt å bore letebrønn 35/11-16 Juv , som ligger i PL 090B i Nordsjøen medio november 2013. Ifølge OD spuddet «Songa Trym» brønnen i går.

Hovedformålet med letebrønnen er å undersøke hydrokarbonpotensialet i sandsteiner av Kimmeridg/Tithon alder. Reservoartrykket estimeres til å være maks 320 bar og reservoartemperaturen ca. 124 °C.

Prospektet brer seg over utvinningstillatelsen PL 090B, og ligger nord for Fram -feltet, ca. 60 kilometer fra land (Ytre Sula i Sogn og Fjordane). Vanndypet i området er om lag 363 meter og brønnen er planlagt boret til ca. 3.195 meter vertikal dybde, men først skal et 9 7/8″ pilothull bores for å se etter grunn gass. Operasjonen er estimert til å ha en varighet på 66 døgn inkludert permanent plugging.


Statoil er operatør med 45 prosent eierandel i lisens PL 090B. Partnere er Wintershall Norge AS med 25 prosent eierandel samt GDF Suez E&P Norge AS og Idemitsu Petroleum Norge AS med en eierandel på 15 prosent hver.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger