Publisert 6. juli 2007

Norges Naturvernforbund klager på NVEs vedtak om anleggskonsesjon til Statnetts planer om mobilt gasskraftverk på Tjeldbergodden.

Det mobile gasskraftverket på Tjeldbergodden vil ifølge Naturvernforbundet kunne føre til utslipp av inntil 367.000 tonn CO2 i året.

Forbundet klager nå Norges Vassdrags- og energidirektorats (NVE) anleggskonsesjon inn for Olje- og energidepartementet.

Forbundet mener at Norge ikke kan tillate slike enorme utslippsøkninger av klimagasser i en tid det er et alvorlig behov for kraftige reduksjoner av utslipp. En slik økning utgjør ifølge Naturvernforbundet en nasjonal utslippsøkning på ca 0,7 %.

Naturvernforbundet ønsker blant annet at Olje- og energidepartementet som et resultat av klagebehandlingen synliggjør potensialet for energisparetiltak i regionen.

Naturvernforbundet retter sin klage i denne omgang til Olje- og energidepartementet, men bebuder at forbundet vil ta opp klimakonsekvensene av anlegget med Miljøverndepartementet som senere skal vurdere å gi utslippstillatelse.

Forbundet anser energisituasjonen i Midt-Norge som et klassisk eksempel på at ingen har tatt ansvar for å finne en bærekraftig løsning. Forbundet mener samtidig at Statnetts prognoser for Midt-Norge har vesentlige mangler, og advarer mot en framstilling av situasjonen i Midt-Norge som krisepreget.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger