Konktraktsrush for Dof

(Illustrasjonsfoto: DOF)
Publisert 20. april 2016

Dof Subsea, datterselskap av Dof ASA, har blitt tildelt flere IMR- og installasjonskontrakter over de siste månedene, med en total kontraktsverdi på over NOK 500 millioner.

Kontraktstildelingene vil sikre utnyttelse av organisasjonen og prosjektflåten i regionene, ifølge selskapet.

I Asia-regionen har Dof Subsea blitt tildelt en LOI av en hovedkunde for et EPCI-prosjekt. Arbeidet innebærer fabrikkering og levering av forankringskjetting og erstatning av forankringssystemet, inkludert prosjektledelse og ingeniørarbeid. Offshore-fasen av prosjektet vil bli utført første halvår 2017.

I Atlanterhavsregionen har Dof Subsea blitt tildelt flere kontrakter over de siste månedene.

Yinson Production har tildelt en kontrakt for installasjon av forankringssystemer for en FPSO utenfor kysten av Ghana, ved det Eni-opererte OCTP-feltet. Kontrakten vil sikre utnyttelse av personell og regionens prosjektflåte i fjerde kvartal 2016 og første kvartal 2017, og prosjektet vil øke DOF Subsea sin tilstedeværelse i Vest-Afrika.

Blant de andre kontraktstildelingene var en 5 års rammeavtale for Maersk for inspeksjonstjenester og inspeksjonsarbeid for Nexans knyttet til NordLink-prosjektet som vil knytte sammen elektrisitetsmarkedene i Norge og Tyskland.

Dof Subsea har også sikret gjentagende arbeid for Statoil, Maersk og andre kunder i regionen.

I Nord-Amerika har Dof Subsea blitt tildelt flere kontrakter av regionens nøkkelkunder i Mexicogolfen og langs øst-kysten av Canada. Arbeidets omfang innebærer IMR-tjenester og undervannskonstruksjonsarbeid.

For å betjene kontraktene i Canada vil Dof Subsea leie Dof-skipet «Skandi Chieftain», som vil bli benyttet til en offshorekampanje med varighet på 100 dager, og i tillegg vil Dof Subsea øke antall ROV-systemer som er allokert til regionen.

– Jeg er fornøyd med kontraktstildelingene som bidrar til å sikre utnyttelse av organisasjonen og prosjektflåten. Forankringen av en FPSO utenfor kysten av Ghana, samt allokeringen av et ytterligere skip til
Canada, øker Dof Subsea sin tilstedeværelse i disse markedene og styrker vår globale posisjon. Dette i kombinasjon med å sikre gjentagende arbeid hos våre kunder vil være avgjørende i tiden fremover, sier Mons S. Aase, CEO i Dof.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger