Publisert 17. januar 2007

Det britiske oljeselskapet BP får krass kritikk av en uavhengig granskingskommisjon for sviktende sikkerhet på fem oljeraffinerier i Texas.

NTB

Foto: BP

Komiteen, som ledes av tidligere utenriksminister James Baker, ble opprettet etter en eksplosjon ved BP-raffineriet i Texas City i mars 2005 som kostet 15 mennesker livet og skadet 180. Eksplosjonen var den verste industriulykken i USA på ti år.

I rapporten heter det at det er funnet en rekke tilfeller av manglende rutiner, toleranse for avvik fra sikkerhetsrutinene og likegyldighet overfor alvorlige sikkerhetsrisikoer ved alle fem raffinerier som BP driver i USA.

Da han la fram rapporten tirsdag, sa Baker at det vil ta mange år og koste mye penger før panelets anbefalinger er gjennomført.

På en pressekonferanse rett etter at rapporten ble lagt fram, lovte BPs avgående sjef John Browne å sørge for at anbefalingene blir tatt til følge.

BP har i de siste årene vært rammet av en rekke problemer i USA, blant annet oljeutslipp i Alaska og anklager om forsøk på å manipulere markedet.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger