Publisert 4. januar 2007

Statnett regner det som lite trolig at det blir problemer med kraftforsyningen i Midt-Norge i vinter. Nå krever fylkesordførerne i regionen en avklaring på forholdet mellom krafttilgang og strømpris.

Det melder NRK Møre og Romsdal. Bakgrunnen for kravet er at Statnett på sine hjemmesider skriver at det siden slutten av 2006 har vært mildvær, mye nedbør og stort tilsig i bassengene til kraftverkene. Derfor er det er lite sannsynlig at det blir problemer med kraftforsyningen i Møre og Romsdal og Trøndelagsfylkene i vinter.

Fylkesordførerne i Møre og Romsdal og Trøndelagsfylkene ber nå Statnett om en avklaring av forholdet mellom tilgangen på strøm og strømprisene i regionen.

De spør om Statnett kan bekrefte at det i de fleste år er nok tilgang på kraft til normale priser, så lenge importkapasiteten blir utnyttet fullt ut.

De ber også om en bekreftelse på at kraftprisen i Midt-Norge ikke skal brukes til å tvinge fram forbruksreduksjoner ut over det som gjelder for resten av landet.

Dersom ikke Statnett svarar ja på disse spørsmålene, vil fylkesordførerne vite hvor høy strømpris Statnett vil akseptere for å oppnå mindre forbruk.

Fylkesordførerne sier at dersom virkemidlene er tenkt brukt på en måte som er i strid med uttalte politiske mål, må myndighetene få tid til å endre regelverket før Ormen Lange kommer i produksjon. De ber derfor om et raskt svar fra Statnett.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger